Sommarfräsch i Virkade Flip Flop

Gillar du som jag att traska runt i somriga flip flops på stranden?

Visst finns det många fint dekorerade flip flop men lika många är ganska ordinära och lite trista.

Jag har ett par flip flop i cerise och de är allt annat än snyggt pyntade eller ovanliga. De behöver en liten ”makeover” helt enkelt.

Så fram med lite Falkgarn.

Falkgarn Emma soft bomull 50 gr är helt perfekt till att virka på din flip flop och det finns dessutom i många snygga färger.

Gör så här:

Välj vilken färg du ska använda till dina skor och använd dubbelt garn. Använd virknål nr 7 och knyt fast garnet i flipfloppens ”band” (se bild)

Dekorerade flip flops

Virka sedan fm runt ”bandet”. Var noga med att dra åt ordentligt så att det inte blir lösa maskor och gör många så att det blir tight.

När du gjort fm på båda skorna ska du göra blommor.

Jag har gjort tusenskönor i olika storlekar och färger.

Sommarkänsla virkat

 

 

 

 

Tusensköna

Virka 4 lm med Falkgarn Emma soft 50 gr gul och slut med en sm.

Virka sedan 8 fm i ringen.

Byt färg (jag använde orange) och virka 6 lm gör sedan en sm i fm från föregående varv. Fortsätt att göra 6 lm och sm i nästa så att du fyller hela blomman med blomblad. Ta av garnet och fäst men spara en bit garn så att du kan sy fast blomman på din flip flop.

virkade flip flopsJag gjorde 4 likadana blommor men det är ju givetvis upp till var och en efter smak och tycke. Två vita lite större tusenskönor fick också plats på mina flip flops. Här gjorde jag blombladen lite större så istället för 4 lm i början gjorde jag 8 lm och sedan 12 fm i ringen.

Lycka till Annette