Lättvirkad Poncho som är Perfekt för Vårvädret!

En virkad poncho känns helt rätt just nu. Snyggt, värmande och framför allt så kul att virka.

Ponchon är lättvirkad och kan varieras i oändlighet.

Jag har valt att göra en i helt vitt metallic men varför inte göra en randig eller kanske en med Pippi mönster.

Virkad poncho

Använd Falkgarn Tanja Metallic 100 gr

Virknål 7

Ponchon virkar du runt från halsen och nedåt.

Virka 150 luftmaskor och slut till en ring med en smygmaska

V 1: 3 lm och sedan 1 stolpe i var och en av de nästa 2 lm, *1 lm, hoppa över 2 lm, 1 stolpe i var och en av de nästa 3 lm *, upprepa *-* till du har kvar 2 lm gör 1 lm, hoppa över 2 lm, avsluta med 1 sm i tredje lm i början på varvet och virka 1 sm i var och en av de 2 första stolparna i början på varvet 90 stolpar. Nu har du 30 stolpgrupper.

V 2: 3 lm och sedan 2 stolpar om första luftmaskbågen, 1 lm, * 3 stolpar och 1 lm om nästa lm-båge *, upprepa *-* totalt 6 ggr, 3 stolpar om nästa lm-båge, 1 lm, 3 stolpar om samma luftmaskbåge (nu ökar du mitt fram), 1 lm, * 3 stolpar och 1 lm om nästa lm-båge*, upprepa *-* totalt 14 ggr, 3 stolpar om nästa luftmaskbåge gör 1 lm, 3 stolpar om samma luftmaskbåge (nu ökar du där bak), 1 lm * 3 stolpar och 1 lm om nästa lm-båge*, upprepa *-* totalt 7 ggr.

Avsluta med 1 smygmaska i tredje lm i början på varvet och virka 1 smygmaska i var och en av de 2 första stolparna i början på varv . Det ska bli 32 stolpgrupper.

Från varv 3 och till hur lång du vill ha din poncho:

Gör som ovan och glöm inte att virka 3 stolpar + 1 lm + 3 stolpar  i lm-bågen  fram och  bak (så att det bildas en spets).

Fransar eller inte. Välj själv.