Hundfilt

VIRKAD FILT

Virka en filt till någon söt!

Världens sötaste lilla hund behöver något mjukt i korgen.

Såklart att Ebba ska ha en filt till sin hundkorg. Ebba är tyvärr lite besvärlig att fotografera hon har lite svårt att sitta stilla. En bild fick jag i alla fall.

 

Falkgarn Leonore 100 gr i ull och akryl är snyggt och mjukt och passar utmärkt till filt. Leonore är melerat och ger en naturlig randning som är både snygg och rolig att virka.

Virkad Filt

Falkgarn Leonore 100 gr OBS! Vårt leonore garn har dessvärre utgått men vi rekommenderar vårt Karamellgarn

(garnåtgång liten filt 300 gr)

Virknål nr 7

Filt

Lägg upp X antal lm. Jag la upp 108 lm. Antalet luftmaskor ska vara delbart med 3 m + 2 vändmaskor

Varv 1: Börja med att virka 1 fm med nedtag i 2:a maskan från nålen, gör sedan 1 fm i varje m

Varv 2: Vänd och virka 3 lm (den första stolpen), gör 1 stolpe i den 1:a maskan, *hoppa sedan över 2 m och gör 3 stolpar  i följande m* upprepa från *-* tills 3 m återstår, hoppa över 2 m och avsluta med 2 stolpar i den sista m.

Varv 3: Vänd och virka 3 lm, Virka sedan 3 stolpar i varje utrymme mellan stolpgrupperna, avsluta med 1 stolpe den 3.e lm från föregående varv.

Varv 4: Virka 3 lm i det första utrymmet, gör 1 stolpe i samma utrymme, *hoppa sedan över 2 m och gör 3 stolpar i följande m* upprepa från *-* tills 3 m återstår, hoppa över 2 m och avsluta med 2 stolpar i den sista m.

Upprepa varv 3 och 4 tills filten har önskad längd.

Vill du ha en snygg kant runt filten? Virka först ett varv med fm.

Nästa varv virkar du till exempel så här: 1 halvstolpe+1 dubbelstolpe+ 1 halvstolpe i samma maska, gör en smygmaska i nästa maska och gör en till sm i nästa maska. I nästa m gör du 1 halvstolpe+1 dubbelstople+1 halvstolpe i samma maska sedan en sm i nästa maska och efter det en sm i nästa m. Fortsätt på samma sätt varvet ut. Sen är du klar fäst tråden och njut av din filt.

Lycka till

Annette