Lättvirkad poncho

Virkad poncho

LÄTTVIRKAD PONCHO

Lättvirkad Poncho som är Perfekt för Vårvädret!

En virkad poncho känns helt rätt just nu. Snyggt, värmande och framför allt så kul att virka.

Ponchon är lättvirkad och kan varieras i oändlighet.

Jag har valt att göra en i helt vitt metallic men varför inte göra en randig eller kanske en med Pippi mönster.

Virkad poncho

Använd Falkgarn Tanja Metallic 100 gr

Virknål 7

Ponchon virkar du runt från halsen och nedåt.

Virka 150 luftmaskor och slut till en ring med en smygmaska

V 1: 3 lm och sedan 1 stolpe i var och en av de nästa 2 lm, *1 lm, hoppa över 2 lm, 1 stolpe i var och en av de nästa 3 lm *, upprepa *-* till du har kvar 2 lm gör 1 lm, hoppa över 2 lm, avsluta med 1 sm i tredje lm i början på varvet och virka 1 sm i var och en av de 2 första stolparna i början på varvet 90 stolpar. Nu har du 30 stolpgrupper.

V 2: 3 lm och sedan 2 stolpar om första luftmaskbågen, 1 lm, * 3 stolpar och 1 lm om nästa lm-båge *, upprepa *-* totalt 6 ggr, 3 stolpar om nästa lm-båge, 1 lm, 3 stolpar om samma luftmaskbåge (nu ökar du mitt fram), 1 lm, * 3 stolpar och 1 lm om nästa lm-båge*, upprepa *-* totalt 14 ggr, 3 stolpar om nästa luftmaskbåge gör 1 lm, 3 stolpar om samma luftmaskbåge (nu ökar du där bak), 1 lm * 3 stolpar och 1 lm om nästa lm-båge*, upprepa *-* totalt 7 ggr.

Avsluta med 1 smygmaska i tredje lm i början på varvet och virka 1 smygmaska i var och en av de 2 första stolparna i början på varv . Det ska bli 32 stolpgrupper.

Från varv 3 och till hur lång du vill ha din poncho:

Gör som ovan och glöm inte att virka 3 stolpar + 1 lm + 3 stolpar  i lm-bågen  fram och  bak (så att det bildas en spets).

Fransar eller inte. Välj själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *